top of page

Cera i espelmes

Les espelmes fetes amb cera pura d’abella son una excel·lent opció per tenir a la nostra llar, doncs a més de ser un producte completament natural, encendre-les ens aporta diferents beneficis.

 

Neutralitzen contaminants:

Cremant aquesta espelma, alliberes ions negatius que neutralitzen els contaminants de l’aire. Si vius en una gran ciutat, encara que tinguis les finestres tancades, la contaminació troba la forma d’entrar i aquestes espelmes son la millor opció per combatre-la.

 

Milloren la respiració:

Encendre una espelma amb cera d’abella a l’habitació 30 minuts abans d’anar a dormir, pot ajudar-te en els problemes respiratoris. La cera neteja els espais tancats, i afavorirà un millor son.

Producte natural:

Aquestes espelmes son un producte 100% natural, no produeixen contaminants tòxics i  cremen més lentament, per tant duren més temps.

Llum natural:

La llum d’aquestes espelmes brilla de forma similar a la llum natural.

Cada espelma és una peça única de la natura amb gran poder espiritual, el mateix que et beneficiarà a tu i la teva llar durant el temps que la tinguis encesa.

La cera és elaborada per abelles joves (10 o 12 dies d'edat) mitjançant un grup de 4 glàndules cereres que tenen a l'abdomen. La cera s'obté a base d’alimentació amb mel, després que les abelles aconsegueixin transformar-la al seu interior. Inicialment la cera és un producte blanquinós, sòlid a temperatura ambient.

A mesura que es va escalfant es torna més pastosa, i es fon a una temperatura entre 62 i 65 °C.

La cera, en envellir es torna groga, verdosa o ocre a conseqüència del tint que li proporcionen el pol·len, els pròpolis  i altres substàncies de la bresca.

 

Usos de la cera:

Indústria dels cosmètics i usos terapèutics: La cera posseeix moltes virtuts que la fan adequada per a productes terapèutics i cosmètics.

Usos tradicionals: Amb ella es protegeixen, eines, teles, pells, llibres o cobertes de vaixell per a fer-les impermeables i protegir-les de la humitat.

Motlles: Mitjançant la cera es fabriquen motlles de cera perduda o microfussió amb els quals es fabriquen escultures de bronze o metall. 

Espelmes: A part de l’església Ortodoxa Cristiana, ja ningú més exigeix que les espelmes siguin de cera d'abella, així que la seva fabricació es limita a espelmes ornamentals i d’aniversaris, i en molts casos a la confecció d'espelmes casolanes.

Productes industrials: La cera encara s'utilitza en diversos camps, com pot ser per fer d’aïllant del coure en els cables elèctrics, per fer vernís, colors, paper carbó, llumins, per protegir esqueixos... 

 

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Blogger Social Icon
  • Instagram Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Pinterest Social Icon
bottom of page