Usos i beneficis de la mel de romaní

Actualment, és possible gaudir d'una gran diversitat de mels naturals, i totes elles boníssimes, tant pel seu sabor com per les seves propietats curatives i medicinals.

La mel és un aliment produït per les abelles a base del nèctar que recullen de les flors, i seran les flors, les que dictaminaran la varietat de mel.

La mel de romaní, és la que produeixen les abelles al libar en les flors del Romaní. (Rosmarinus officinalis)

Es tracta d'un arbust mediterrani, molt conegut gràcies als seus usos culinaris i medicinals. Les seves petites flors de color blau/lila estan agrupades en petits ramells al final de les branques. És molt aromàtic, de fulles perennes i pot arribar als dos metres d'alçada.

La mel de romaní és de sabor suau, però aromàtic, la seva textura és espessa i de color ambre molt clar. Cristal·litza en un gra molt fi de color blanc.

Val a dir, que una mel cristal·litzada o presa, és garantia de mel crua, que no ha estat manipulada tèrmicament (pasteuritzada).

Beneficis de la mel de romaní.

Excel·lent digestiu. Prendre un parell de cullerades d'aquesta mel després d'un àpat, resulta molt útil en cas d'indigestió, digestió pesada, gasos i acidesa d'estomac. Per augmentar els seus beneficis, és aconsellable prendre una infusió digestiva i afegir-hi un parell de cullerades d'aquesta mel.

Per a malalties respiratòries. És molt adequada com a remei en casos de refredats, tos, bronquitis, grips i constipats, gràcies a les seves qualitats pectorals, antisèptiques i balsàmiques. Per augmentar les seves propietats, aconsellem prendre una infusió d'eucaliptus amb mel de romaní.

Aliment ric en liti. El liti és un element químic molt comú en els medicaments i fàrmacs usats en tractaments de diferents trastorns mentals. Per tant la mel de romaní és beneficiosa per a la ment, sobretot, per millorar la memòria. Estimulant en casos d'esgotament físic e intel·lectual.

Antisèptica i cicatritzant. Ideal per al tractament extern, en diferents afeccions de la pell. Aporta propietats antisèptiques i cicatritzants. Indicada per a petites ferides, talls, esgarrapades i cremades.

Afavoreix les funcions del fetge. Indicat ens casos de fetge inflamat, icterícia i cirrosi.

La mel de romaní de Mel Vall de Ribes, és recollida per les abelles de la nostra pròpia explotació a la zona del Bages, en concret a Calders, durant la floració del romaní de primavera.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Etiquetes
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

©2016 - Mel Vall de Ribes - Creat  amb Wix.com