top of page

Sabó de mel i propolis

L'elaboració de sabó és un procés que consisteix en unir una matèria àcida (greix, oli, mantega vegetal, etc.) amb una bàsica o alcalina (sosa), d'aquest rocés se'n diu saponificació.

Contrariament al que es pensa, l'element que realment renta és l'aigua, els sabons o detergents el que fan és reduir la tensió de l'aigua perquè així pugui treure la brutícia.

La majoría de sabons i detergens que trobem al mercat son sintètics, estan elaborats amb ingredients derivats del petroli, amb aromes químiques i colorants elaborats a partir de metalls pesants i d'altres substàncies que també son d'orígen químic i nocives per la a pell i el medi ambient.

L'alternativa ideal a aquest tipus de sabó, és el de sosa, que normalment es compon d'ingredients purs i naturals, que a més es poden combinar o modificar per adaptar-se a les diferents necessitats.

Aquest sabó, elaborat en fred i de forma artesana, conserva tota la glicerina natural que aporta propietats emolients i ajuda a produir una escuma suau i agradable a la pell.



Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Etiquetes
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page