Feina de xinos

Els agricultors de les regions del sud-est de Xina, tenen la laboriosa feina, que en situació normal farien les abelles, de pol·linitzar a mà els seus cultius, ja que per un ús excessiu de pesticides, aquestes han estat eradicades d'aquest hàbitat. Per fer-ho, utilitzen pinzells fets de plomes i d'aquesta forma van pol·linitzant totes les flors d'una en una.

Però perquè no hi ha abelles en algunes regions de Xina?

En un intent per controlar i transformar la natura pel profit humà, Mao Tse Tung va tenir la brillant idea de creure que certs éssers (pardals, mosques, mosquits i rates) eren perjudicials pel rendiment de l'agricultura, i va decidir declarar-els-hi la guerra iniciant "la campanya de les quatre pestes", en la que pretenia exterminar-les.

El pardal va ser inclòs en aquesta llista degut a que es menjava el gra emmagatzemant.

La campanya va ser tot un èxit, i gairebé acaba amb la total extinció dels pardals.

La persecució va ser frenada al 1960, quan un grup de científics alarmats pel pla Mao, van publicar una investigació en la que asseguraven que els pardals menjaven més insectes que gra, però en algunes regions ja va ser tard.

La desaparició dels pardals, va ocasionar una proliferació de llagostes, i aquestes, van ser responsables d'una plaga, que va causar la Gran Fam de Xina 1958-62, en la qual van morir moltes persones.

Per acabar amb la plaga de llagostes, es van aplicar plaguicides i pesticides en grans quantitats.

El resultat va ser, que en moltes regions de la Xina es van extingir els insectes pol·linitzadors, entre ells les abelles.

Ja han passat més de 50 anys, però els residus que aquests productes van deixar a la terra, perduraran encara, durant molts anys.

Més informació: https://ca.wikipedia.org/wiki/Les_Quatre_Pestes

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Etiquetes
Segueix-nos
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

©2016 - Mel Vall de Ribes - Creat  amb Wix.com