top of page

Mel de milflors  - Pirineu -

Fitxa de producte

Propietats d'aquesta mel:
Antiinflamatòria, digestiva i cicatritzant. Augmenta l'energia i la força física. Molt recomanable com a substitut del sucre.

Nota de tast:

La base floral d'aquesta mel és dels prats de muntanya a una alçada de més 1000 m, a la falda del Taga (Bruguera-Vall de Ribes) per tant, el seu sabor pot variar d'una collita a una altra.

El seu color sol ser d'un ambre claret, el seu aroma és suau i persistent, tot i que en alguns casos es poden percebre notes característiques d'alguna floració en concret, afruitada si conté més quantitat de rosàcies, fenòliques si conté labiades, maltejada si conté melats...

El sabor dominant és clarament dolç, però pot estar matizat per notes àcides, si hi ha presència de labiades o rosàcies, o notes salades en presència de melats. La seva cristal·lització és variable, però generalment serà ràpida i en cristalls més aviat grossos.

 

Maridatge:
Aquesta mel és la més utilitzada com a edulcorant en begudes, postres, carns, verdures, etc., ja que en tractar-se d'una mel multifloral, no hi predomina un sabor especialment aromàtic que pugui alterar el sabor del producte al qual li afegim.

Zona de producció: Bruguera - Vall de Ribes (Girona). Producció pròpia
Època: Primavera i estiu
Envasos disponibles: 500 g. 350 g. (dosificador) 250 g.

bottom of page