top of page

Mel de castanyer

castanyer.jpg
Fitxa de producte

Aquesta mel és considerada MELASSA, i l'anomenem així, quan l'origen del nèctar està en els arbres com el roure, castanyer o alzina. A finals de primavera i estiu, aquests arbres eliminem l'excés de sàvia rica en sucres a l'exterior, segregant una substància ensucrada anomenada melat i que és recollida per les abelles, de la mateixa forma que recollirien el nèctar de les flors.

 

Propietats d'aquesta mel:
Aquesta mel és rica en ferro i tanins. Facilita la circulació i és recomanada per a asmàtics.


Nota de tast:
Aquestes mels son de color ambre més aviat fosc, amb unes tonalitats verdoses que son visibles a la part superior, on la mel toca l'envàs de vidre.

El seu aroma és molt particular, amb un clar component a fusta seca, com el de les bótes on s'hi envelleix el vi, i una base floral. 

el seu sabor també és particular, dolç però poc embafador en tenir unes clares notes salades, i si hi ha una certa presència de romegueres, també pot comptar amb notes àcides.

Baixa tendència a la cristal·lització, excepte si en la floració del castanyer les abelles, també van recollir nèctar de lleguminoses herbàcies dels prats dels voltants (trèbols, veces...)


​Maridatge:

Com les altres mels fosques i d'aroma i sabor marcat, la mel de castanyer combina molt bé amb carns de caça, amb postres una mica grassos, com gelats, fruits secs i rebosteria d'oli.

Zona de producció: Montseny
Època: Estiu
Envasos disponibles: 500 g. / 250 g.

bottom of page