top of page

Mel d'alzina

alzina.jpg
Fitxa de producte

Aquesta mel és considerada MELASSA, i l'anomenem així, quan l'origen del nèctar està en els arbres com el roure, castanyer o alzina. A finals de primavera i estiu, aquests arbres eliminem l'excés de sàvia rica en sucres a l'exterior, segregant una substància ensucrada anomenada melat i que és recollida per les abelles, de la mateixa forma que recollirien el nèctar de les flors.

 

Propietats d'aquesta mel:
Aquesta mel és rica en sals minerals, per tant és ideal per a  combatre l'anèmia i les malalties derivades de la desmineralització de l'organisme. Millora les afeccions pulmonars.


Nota de tast:

La mel d'alzina, o també anomenada mel de bosc, és de color fosc. el seu aroma és molt característic, a malta, a pa o cereal, intens i força persistent, acompanyat d'altres aromes florals. El seu sabor és característic, dolç però amb un clar component salat, que evita l'aspecte embafador.

Pel seu alt contingut en fructuosa, té una baixa tendència a la cristal·lització.


​Maridatge:

Les mels poc dolces i d'aromes intensos, com aquesta, combinen molt bé amb carns. S'ha d'evitar afegir-ne amb grans quantitats, però tampoc s'ha de quedar curt, i cal afegir-la al final de les preparacions per evitar la pèrdua d'aromes. També combina molt bé amb fruits secs, sobretot torrats, i en generals en plats rics en greixos.

Zona de producció: Montseny
Època: Finals d'estiu
Envasos disponibles: 500 g. / 250 g.

bottom of page