Mel de farigola
Fitxa de producte
Propietats d'aquesta mel:
Igual que la planta de farigola, aquesta mel compta amb una sèrie de propietats medicinals per tots conegudes per la nostra salut, entre elles, és molt efectiva a l'hora de prevenir o curar afeccions de gola, ajuda a millorar el sistema digestiu i és molt adequada També ajuda a regular la tensió arterial i redueix les molèsties en afeccions d'asma i bronquitis.
Nota de tast:
Les mels de farigola posseeixen dos grups de colors, unes, les de primavera, son de tonalitats ambre clar, i les altres, de finals de primavera començaments d'estiu de tonalitats ambre més fosc tirant a vermellós.
El seu aroma és molt característic, sobre una base floral hi destaca un component fenòlic molt marcat i característic, molt intens i persistent.
El seu sabor és dolç, amb clares notes àcides, pot tenir inclús lleugeres notes salades.
La seva cristal·lització és més aviat lenta o escassa.
Maridatge:
La intensitat i persistència dels seus aromes i sabor fan que aquestes mels siguin molt apreciades perquè se sent atret per les sensacions fortes. És ideal per combinar amb plats on els seus ingredients aportin components amb aromes i sabor fort, als quals es vulgui aportar una mica de dolçor i els aromes característics d'aquesta mel.
Combina perfectament amb infusions fortes, guisos de carns al forn i postres no lleugers.
Zona de producció: Alt Empordà
Època: Finals de primavera/estiu
Envasos disponibles: 500 g. / 250 g.