Usos i beneficis de la mel de romaní

29/4/2018

Actualment, és possible gaudir d'una gran diversitat de mels naturals, i totes elles boníssimes, tant pel seu sabor com per les seves propietats curatives i medicinals.

La mel és un aliment produït per les abelles a base del nèctar que recullen de les flors, i seran les flors, les que dictaminaran la varietat de mel.

 

La mel de romaní, és la que produeixen les abelles al libar en les flors del Romaní. (Rosmarinus officinalis)

Es tracta d'un arbust mediterrani, molt conegut gràcies als seus usos culinaris i medicinals. Les seves petites flors de color blau/lila estan agrupades en petits ramells al final de les branques. És molt aromàtic, de fulles perennes i pot arribar als dos metres d'alçada.

 

La mel de romaní és de sabor suau, però aromàtic, la seva textura és espessa i de color ambre molt clar. Cristal·litza en un gra molt fi de color blanc.

Val a dir, que una mel cristal·litzada o presa, és garantia de mel crua, que no ha estat manipulada tèrmicament (pasteuritzada).

 

Beneficis de la mel de romaní.

Excel·lent digestiu. Prendre un parell de cullerades d'aquesta mel després d'un àpat, resulta molt útil en cas d'indigestió, digestió pesada, gasos i acidesa d'estomac. Per augmentar els seus beneficis, és aconsellable prendre una infusió digestiva i afegir-hi un parell de cullerades d'aqu